Sýrová polévka se zelenou cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová polévka se zelenou cibulkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4058 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
250 g | Cibulka jarní |
1 l | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Gouda 30% |
2 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 13,7mg |
Draslík | 338,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Hovězí vývar základní, Muškátový oříšek, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Gouda 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová polévka se zelenou cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme vývarem, důkladně rozšleháme metličkou, přivedeme k varu a asi 5min povaříme. |
2 | Přidáme sýr nakrájený na kostičky a zakysanou smetanu, přivedeme k varu a mícháme dokud se sýr nerozpustí. Ochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. |
3 | Cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a orestujeme asi 5min na rozehřátém másle. |
4 | Polévku rozdělíme do talířů, posypeme cibulkou a podáváme. |