Recept

Velikonoční beránek z ořechového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40583
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

200 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
120 g Mouka polohrubá
130 g Ořechy vlašské
3 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
Na formu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 868kJ
24% Sacharidy 86 g
46% Tuky 34 g
3% Sodík 64 mg
26% Bílkoviny 14 g

Velikonoční beránek z ořechového těsta postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme cukr a vanilkový cukr se žloutky do pěny. Střídavě vmícháme mleté ořechy a horkou vodu. Dobře promícháme, poté „zabalíme“ pevný sníh ušlehaný z bílků a nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali.

2

V troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova.

3

Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Poznámka

Beránka můžeme polít čokoládovou nebo bílkovou polevou podle vlastního uvážení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept