Velikonoční beránek z ořechového těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční beránek z ořechového těsta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40583 |
Kategorie: | Třená těsta |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
120 g | Mouka polohrubá |
130 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Na formu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 310,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Ořechy vlašské, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční beránek z ořechového těsta postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme cukr a vanilkový cukr se žloutky do pěny. Střídavě vmícháme mleté ořechy a horkou vodu. Dobře promícháme, poté „zabalíme“ pevný sníh ušlehaný z bílků a nakonec vmícháme prosátou mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali. |
2 | V troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova. |
3 | Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne. |
Poznámka
Beránka můžeme polít čokoládovou nebo bílkovou polevou podle vlastního uvážení.