Zajíc na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na zelenině
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 40584 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
150 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
300 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Kedlubna |
600 g | Knedlík kynutý |
60 g | Máslo čerstvé |
25 g | Mouka polohrubá |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel kořen |
80 g | Slanina vepřová |
500 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
10 g | Sůl |
1200 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 244,7mg |
Draslík | 952,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Kedlubna, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Zaječí zadní část se stehny omyjeme, slaninu nakrájíme na menší hranolky a zajíce prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, kedlubnu a celer nakrájíme na kostičky. |
2 | V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme zeleninu a podusíme. Přiložíme zajíce, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 50 minut. |
3 | Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
4 | Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky. |