Jednoduchý recept

Zajíc na zelenině

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 40584
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
50 g Celer bulvový
150 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
300 ml Hovězí vývar základní
50 g Kedlubna
600 g Knedlík kynutý
60 g Máslo čerstvé
25 g Mouka polohrubá
50 g Mrkev kořen
3 g Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
80 g Slanina vepřová
500 ml Smetana 16% (pochoutková)
10 g Sůl
1200 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
17% Sacharidy 61 g
72% Tuky 54 g
50% Sodík 1 g
102% Bílkoviny 57 g

Zajíc na zelenině postup přípravy receptu:

1

Zaječí zadní část se stehny omyjeme, slaninu nakrájíme na menší hranolky a zajíce prošpikujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, očištěnou mrkev, petržel, kedlubnu a celer nakrájíme na kostičky.

2

V pekáči rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, orestujeme, přidáme zeleninu a podusíme. Přiložíme zajíce, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, podlijeme vývarem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě asi 50 minut.

3

Měkké maso vyjmeme, naporcujeme a šťávu v pekáčku zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Povaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

4

Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept