Recept

Velikonoční beránek s mákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40586
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 kávová lžička Citronová šťáva
200 g Cukr moučkový
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
150 g Mák mletý
100 g Mouka polohrubá
100 ml Olej rostlinný
4 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná
Na formu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 662kJ
23% Sacharidy 84 g
74% Tuky 55 g
5% Sodík 95 mg
31% Bílkoviny 17 g

Velikonoční beránek s mákem postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme žloutky s cukrem, postupně vmícháme olej, teplou vodu a prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme mletý mák, citronovou šťávu a pevný sníh ušlehaný z bílků, který do těsta „zabalíme“. Těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali a vysypali.

2

V troubě předehřáté na 175°C pečeme zhruba 45 minut, až se těsto nelepí na špejli a je upečené dorůžova.

3

Upečeného beránka vyklopíme, až trochu prochladne.

Poznámka

Beránka můžeme polít čokoládovou nebo bílkovou polevou podle vlastního uvážení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept