Jednoduchý recept

Hořící pálenka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 40587

Ingredience

2 špetka Chilli koření mleté
5 polévková lžíce Cukr krupice
12 polévková lžíce Grappa
3 polévková lžíce Limetková šťáva
1 špetka Muškátový oříšek
500 ml Passata (drcená rajčata)
2 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 410kJ
5% Sacharidy 20 g
0% Tuky 0 g
4% Sodík 81 mg
2% Bílkoviny 1 g

Hořící pálenka postup přípravy receptu:

1

Hustou omáčku z pasírovaných rajčat, tzv. passatu, limetovou šťávu, nastrouhaný muškátový oříšek, mořskou sůl a mleté chilli ve džbánu dobře promícháme. Přidáme grappu neboli pálenku z vína a dáme na hodinu vychladit.

2

Vychladíme si i šest koktejlových sklenek, nejlépe na martini, široké, kuželovité. Dále si připravíme dvě misky, do jedné nalijeme vodu a do druhé vsypeme krupicový cukr. Okraj skleničky namočíme ve vodě a pak otiskneme v cukru.

3

Opatrně, abychom neporušili cukrový okraj, do skleniček nalijeme vychlazenou rajčatovou směs, ozdobíme plátkem limetky a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept