Hořící pálenka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořící pálenka
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 40587 |
Kategorie: | Alkoholické koktejly |
Ingredience
2 špetka | Chilli koření mleté |
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
12 polévková lžíce | Grappa |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 špetka | Muškátový oříšek |
500 ml | Passata (drcená rajčata) |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 5,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 21,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Limetková šťáva, Muškátový oříšek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Grappa, Passata (drcená rajčata), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořící pálenka postup přípravy receptu:
1 | Hustou omáčku z pasírovaných rajčat, tzv. passatu, limetovou šťávu, nastrouhaný muškátový oříšek, mořskou sůl a mleté chilli ve džbánu dobře promícháme. Přidáme grappu neboli pálenku z vína a dáme na hodinu vychladit. |
2 | Vychladíme si i šest koktejlových sklenek, nejlépe na martini, široké, kuželovité. Dále si připravíme dvě misky, do jedné nalijeme vodu a do druhé vsypeme krupicový cukr. Okraj skleničky namočíme ve vodě a pak otiskneme v cukru. |
3 | Opatrně, abychom neporušili cukrový okraj, do skleniček nalijeme vychlazenou rajčatovou směs, ozdobíme plátkem limetky a hned podáváme. |