Zajíc s citronovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc s citronovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40590 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
120 g | Cibule |
20 g | Citronová kůra |
20 ml | Citronová šťáva |
4 g | Cukr moučkový |
700 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
900 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 165,8mg |
Draslík | 752,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Slanina vepřová, Sůl, Těstoviny vařené (průměr), Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ze zaječího předku odřežeme maso, nakrájíme na kousky, můžeme i srdce a plíce. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, citronovou kůru nastrouháme. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, citronovou kůrou, přidáme cukr a povaříme. |
3 | Ke konci vaření zahustíme tmavou jíškou, přilijeme citronovou šťávu, podle potřeby dochutíme a dovaříme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny. |