Jednoduchý recept

Zajíc s citronovou omáčkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 40590
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
120 g Cibule
20 g Citronová kůra
20 ml Citronová šťáva
4 g Cukr moučkový
700 ml Hovězí vývar základní
25 g Mouka pšeničná hladká
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
10 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
900 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 771kJ
9% Sacharidy 33 g
16% Tuky 12 g
59% Sodík 1 g
77% Bílkoviny 43 g

Zajíc s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Ze zaječího předku odřežeme maso, nakrájíme na kousky, můžeme i srdce a plíce. Slaninu pokrájíme na drobné kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, citronovou kůru nastrouháme.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme maso, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Okořeníme celým novým kořením, bobkovým listem, citronovou kůrou, přidáme cukr a povaříme.

3

Ke konci vaření zahustíme tmavou jíškou, přilijeme citronovou šťávu, podle potřeby dochutíme a dovaříme.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené těstoviny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept