Jednoduchý recept

Zaječí maso na víně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 40591

Ingredience

2 g Bobkový list
60 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
20 g Cukr moučkový
600 g Halušky
25 g Mouka pšeničná hladká
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
2 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
10 g Sůl
150 ml Víno bílé
900 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 918kJ
23% Sacharidy 84 g
22% Tuky 16 g
43% Sodík 862 mg
82% Bílkoviny 46 g

Zaječí maso na víně postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme a slaninu nakrájíme na nudličky.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Podlijeme vínem a vodou. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přidáme cukr.

3

Do smetany nalijeme citronovou šťávu, přisypeme mouku, cukr, promícháme a přilijeme do hrnce. Promícháme a dovaříme. Před podáváním nezapomeneme vyndat koření.

4

Podáváme s vařenými haluškami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept