Zaječí maso na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí maso na víně
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
60 g | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
20 g | Cukr moučkový |
600 g | Halušky |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
10 g | Sůl |
150 ml | Víno bílé |
900 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 146,2mg |
Draslík | 657,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Halušky, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zaječí maso na víně postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno nasekáme a slaninu nakrájíme na nudličky. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Podlijeme vínem a vodou. Okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a přidáme cukr. |
3 | Do smetany nalijeme citronovou šťávu, přisypeme mouku, cukr, promícháme a přilijeme do hrnce. Promícháme a dovaříme. Před podáváním nezapomeneme vyndat koření. |
4 | Podáváme s vařenými haluškami. |