Velikonoční koláč s meruňkovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční koláč s meruňkovým likérem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40592 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Cukr moučkový |
30 g | Kakao - prášek |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
125 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Vejce slepičí |
Na plnění | |
---|---|
600 g | Kompot meruňkový |
3 polévková lžíce | Likér meruňkový |
3 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
Na zdobení | |
220 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 79,7mg |
Draslík | 206,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 957,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Kompot meruňkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Likér meruňkový, Marmeláda meruňková, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční koláč s meruňkovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Mouku s kypřícím práškem a cukr prosejeme na vál, do důlku rozklepneme vejce, přidáme nasekané změklé máslo, vanilkový cukr, kakao a zpracujeme hladké těsto. Ve fólii je necháme alespoň půl hodiny uležet. |
2 | Poté těsto vyválíme na průměr větší než koláčová forma, těstem formu vyložíme, propícháme po dně vidličkou a v troubě předehřáté na 200°C upečeme dozlatova. |
3 | Vychladlý korpus vyklopíme na servírovací talíř, pokapeme meruňkovým likérem, potřeme marmeládou, poklademe okapanými kompotovými meruňkami a koláč ozdobíme šlehačkou, kterou jsme se ztužovačem ušlehali dopevna. |
4 | Koláč podáváme vychlazený. |