Recept

Kančí kýta na brusinkách

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40596
Kategorie: Maso

Ingredience

2 g Bobkový list
50 g Celer bulvový
100 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
100 ml Hovězí vývar základní
25 g Jíška instantní
900 g Kančí kýta
600 g Knedlík kynutý
80 g Kompot brusinkový
50 g Mrkev kořen
3 g Nové koření celé
3 g Pepř černý celý
30 g Petržel kořen
50 g Slanina vepřová
10 g Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
17% Sacharidy 61 g
43% Tuky 32 g
39% Sodík 772 mg
74% Bílkoviny 42 g

Kančí kýta na brusinkách postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, očištěné kančí maso na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky masa a orestujeme. Podlijeme červeným vínem, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a podusíme. Podle potřeby doléváme vývarem.

3

Ke konci dušení zahustíme jíškou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár lžic brusinek a dovaříme. Před podáváním vyndáme koření.

4

Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept