Kančí kýta na brusinkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí kýta na brusinkách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40596 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
100 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
100 ml | Hovězí vývar základní |
25 g | Jíška instantní |
900 g | Kančí kýta |
600 g | Knedlík kynutý |
80 g | Kompot brusinkový |
50 g | Mrkev kořen |
3 g | Nové koření celé |
3 g | Pepř černý celý |
30 g | Petržel kořen |
50 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 25,7mg |
Draslík | 161,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Kančí kýta, Knedlík kynutý, Kompot brusinkový, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí kýta na brusinkách postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, očištěné kančí maso na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky masa a orestujeme. Podlijeme červeným vínem, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a podusíme. Podle potřeby doléváme vývarem. |
3 | Ke konci dušení zahustíme jíškou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár lžic brusinek a dovaříme. Před podáváním vyndáme koření. |
4 | Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky. |