Mandarinkové poháry s likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandarinkové poháry s likérem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40598 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
Na želé | |
---|---|
120 g | Cukr krupice |
400 g | Kompot mandarinkový |
100 ml | Likér mandarinkový |
800 ml | Voda pitná |
6 plátek | Želatina plátková |
Na ozdobu | |
80 g | Čokoláda hořká |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 balení | Ztužovač šlehačky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 78,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 840,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kompot mandarinkový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandarinkový, Čokoláda hořká, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Želatina plátková, Ztužovač šlehačky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mandarinkové poháry s likérem postup přípravy receptu:
1 | Šťávu z kompotovaných mandarinek slijeme do hrnku, ovoce necháme okapat. Plátky želatiny namočíme podle návodu, čokoládu nastrouháme nahrubo. |
2 | V hrnci svaříme vodu s mandarinkovou šťávou, cukrem a mandarinkovým likérem. Hrnec sundáme ze sporáku, vmícháme do směsi scezenou želatinu a dobře promícháme. |
3 | Do pohárů rozdělíme třetinu mandarinek, do poloviny pohárů vlijeme želatinovou směs a v chladu necháme želatinu ztuhnout. Na ztuhlé želé klademe další třetinu mandarinek, přelijeme zbylou želatinovou směsí a necháme v chladničce úplně ztuhnout. |
4 | Před podáváním poháry zdobíme pevně ušlehanou smetanou, dílky mandarinek a posypeme strouhanou čokoládou. |