Naháč z Vysočiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naháč z Vysočiny
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 406 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 ml | Hovězí vývar základní |
2 g | Kmín celý |
2 g | Paprika mletá sladká |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
30 g | Sůl |
200 g | Tuk |
750 g | Vepřová kýta |
375 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 565,0mg |
---|---|
Cholesterol | 103,9mg |
Draslík | 400,9mg |
Vláknina | 191,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Vepřová kýta, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Naháč z Vysočiny postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kýtu (ořech) opláchneme a nakrájíme přes vlákno tenké plátky. Naklepeme je a maso osolíme. |
2 | Vepřovou plec opláchneme a na hrubo semeleme spolu s kmínem, osolíme, přidáme mletou papriku a vše promícháme se smetanou. |
3 | Nádivku rozdělíme na 20 stejných částí a na plátky dáme dvě dávky náplně - na širší okraje. Každý okraj i s nádivkou stočíme dovnitř proti sobě. |
4 | Připravené naháče vložíme do pekáče vymazaného tukem. Jednotlivé porce musí být natlačeny na sebe. Zapečeme v troubě, podlijeme teplým vývarem a za občasného přelévání vlastní šťávou dopečeme. |
5 | Při podávání naháče podléváme vlastní šťávou. |