Hrášková polévka se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášková polévka se špenátem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40600 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hrášek mražený |
20 g | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo jihočeské |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 886,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,0mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek mražený, Kopr čerstvý, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrášková polévka se špenátem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozpálíme máslo a na něm dozlatova osmažíme drobně nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek. Přidáme hrášek, jemně nastrouhanou mrkev, zalijeme vývarem, přiklopíme a vaříme asi 15 minut. |
2 | Hrnec stáhneme ze sporáku, přidáme omyté špenátové listy, drobně nasekaný kopr, osolíme, opepříme a ještě horkou polévku rozmixujeme. |
3 | Připravenou polévku rozdělíme na hluboké talíře. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou.