Pikantní čočková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní čočková polévka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40606 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
200 g | Čočka červená |
50 g | Máslo jihočeské |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 1,5mg |
Draslík | 408,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 74,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Čočka červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní čočková polévka postup přípravy receptu:
1 | V hrnci zahřejeme máslo, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vlijeme scezená rajčata, přidáme propláchnutou čočku, nastrouhanou mrkev a vše zalijeme vývarem. Přidáme nasekanou chilli papričku a pod poklici vaříme tak dlouho, aby změkla mrkev. Přibližně 15 minut. |
2 | Polévku odstavíme z ohně, osolíme, opepříme a mixérem rozmixujeme. |
3 | Připravenou polévku rozdělíme na hluboké talíře. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou, ozdobíme nasekanou petrželovou nati.