Jednoduchý recept

Kančí kýta na jablkách

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40607
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Bramborový knedlík
60 g Červená řepa sterilovaná
3 stroužek Česnek
120 g Cibule
150 ml Hovězí vývar základní
800 g Jablka
900 g Kančí kýta
3 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
10 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 522 kcal
Kilojoule 2 185kJ
17% Sacharidy 60 g
18% Tuky 13 g
44% Sodík 880 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kančí kýta na jablkách postup přípravy receptu:

1

Kýtu necháme vcelku, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky, česnek prolisujeme.

2

Do pekáče vložíme kýtu, osolíme, opepříme, přidáme slaninu, cibuli, jablka, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny, maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.

3

Do pekáče přilijeme trochu vývaru, rozmixujeme, přidáme česnek, červenou řepu ze sklenice, maso vrátíme do pekáče a dopečeme.

4

Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept