Recept

Rajčatový krém se šlehačkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 4061

Ingredience

1 ks Cibule
0,8 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Oregano sušené
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
400 g Rajčata
60 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 192 kcal
Kilojoule 804kJ
5% Sacharidy 19 g
12% Tuky 9 g
31% Sodík 627 mg
16% Bílkoviny 9 g

Rajčatový krém se šlehačkou postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme a nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozpustíme v tlakovém hrnci. Cibuli oloupeme, nakrájíme a utřeme s česnekem.Spolu se slaninou orestujeme, přidáme mouku a osmahneme do růžova.

2

Poté přimícháme rajčata. Zalijeme vývarem, přidáme protlak a oregáno, promícháme, v tlakovém hrnci vaříme asi 6min a pak prolisujeme přes síto.

3

Polévku podáváme s kopečkem ušlehané smetany, posypanou nakrájeným koprem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept