Srnčí kotlety na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kotlety na víně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40610 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
100 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
4 g | Cukr moučkový |
500 ml | Hovězí vývar základní |
15 g | Jíška hotová tmavá |
30 ml | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
900 g | Srnčí kotlety |
10 g | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 953,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Srnčí kotlety nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kotlety na víně postup přípravy receptu:
1 | Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme kotlety a zprudka osmažíme z obou stran. Kotlety vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, vrátíme zpět kotlety, jemně osladíme, zakápneme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Potom šťávu zahustíme jíškou, přilijeme červené víno, provaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a odstavíme. |
4 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |