Jednoduchý recept

Srnčí kotlety na víně

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40610
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
100 g Cibule
20 ml Citronová šťáva
4 g Cukr moučkový
500 ml Hovězí vývar základní
15 g Jíška hotová tmavá
30 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
900 g Srnčí kotlety
10 g Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 553kJ
7% Sacharidy 25 g
15% Tuky 12 g
61% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Srnčí kotlety na víně postup přípravy receptu:

1

Srnčí kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme nadrobno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme kotlety a zprudka osmažíme z obou stran. Kotlety vyjmeme, na olej nasypeme cibuli, orestujeme, vrátíme zpět kotlety, jemně osladíme, zakápneme citronovou šťávou a chvíli podusíme. Podlijeme vývarem a dusíme doměkka.

3

Potom šťávu zahustíme jíškou, přilijeme červené víno, provaříme, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a odstavíme.

4

Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept