Jednoduchý recept

Polévka z červené řepy s fazolemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40612

Ingredience

5 g Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
200 g Fazole červené sterilované
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 ks Petržel kořen
2 dl Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
500 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 160 kcal
Kilojoule 668kJ
8% Sacharidy 29 g
157% Tuky 118 g
15% Sodík 306 mg
10% Bílkoviny 6 g

Polévka z červené řepy s fazolemi postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu omyjeme a v hrnci s osolenou vodou vaříme doměkka asi 30 minut. Podle velikosti řepy. Scedíme, necháme vychladnout, očistíme a nakrájíme na kostky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky. Mrkev, celer, petržel oloupeme, nakrájíme na kolečka.

3

V hrnci zahřejeme olej, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova, přisypeme nakrájenou petržel, celer, mrkev, zamícháme, posypeme mletou paprikou, vlijeme protlak, scezené fazolky, vhodíme bobkový list a nakonec přidáme červenou řepu. Zalijeme vodou a pod poklici necháme vařit 30 minut.

4

Před dokončením vaření polévku podle chuti osolíme, opepříme a vhodíme ještě nasekanou petrželovou nať.

Poznámka

Červenou polévku servírujeme teplou na teplém talíři, můžeme ozdobit lžíci zakysané smetany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept