Recept

Velikonoční řezy z kompotovaných švestek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40613

Ingredience

2 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
800 g Kompot švestkový
2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
Na plech
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na posypání
1 polévková lžíce Cukr moučkový
60 g Mandle

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,075 kcal
Kilojoule 4 496kJ
37% Sacharidy 132 g
76% Tuky 57 g
4% Sodík 83 mg
29% Bílkoviny 16 g

Velikonoční řezy z kompotovaných švestek postup přípravy receptu:

1

Kompotované švestky slijeme a necháme okapat. Mandle upražíme nasucho dozlatova a drobně nasekáme.

2

V míse utřeme změklé máslo s prosátým cukrem. Po částech vmícháme rozšlehaná vejce a prosátou mouku se skořicí a kypřícím práškem. Na závěr vmícháme citronovou šťávu. Ze směsi vypracujeme hladké těsto, které rozprostřeme na vymazaném plechu. Na těsto nahusto naklademe okapané poloviny švestek a v troubě předehřáté na 170°C pečeme zhruba 50 minut.

3

Upečený koláč nakrájíme na řezy, posypeme mandlemi a přes sítko posypeme cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept