Špagety s bazalkovým pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s bazalkovým pestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40615 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1,5 polévková lžíce | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
60 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 6,1mg |
Draslík | 37,4mg |
Vláknina | 375,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s bazalkovým pestem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si piniové oříšky, bazalku a česnek. Na rozpálené pánvi bez tuku opražíme piniové oříšky. Bazalku otrháme, opláchneme a usušíme. Česnek očistíme a spolu s piniovými oříšky a bazalkou nahrubo nasekáme. |
2 | Nastrouháme parmezán. Bazalku, česnek a piniová semínka přidáme spolu se solí do mixéru a namixujeme na vláčnou hmotu. Do hmoty přimícháme parmezán, olivový olej a dochutíme pepřem. |
3 | Špagety uvaříme dle návodu na obalu v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat a smícháme s pestem. Naporcujeme na talíře a teplé podáváme. |