Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40616

Ingredience

250 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
300 g Kompot mandarinkový
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mandle
8 polévková lžíce Mléko polotučné
200 g Mouka polohrubá
250 g Máslo čerstvé
100 g Solamyl - bramborový škrob
4 ks Vejce slepičí
Na formu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na potření
6 polévková lžíce Likér pomerančový
100 g Marmeláda pomerančová
Na ozdobu
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Ztužovač šlehačky

Nutriční hodnoty jedné porce

87% Kalorie 1,725 kcal
Kilojoule 7 219kJ
47% Sacharidy 170 g
144% Tuky 108 g
5% Sodík 104 mg
46% Bílkoviny 26 g

Bábovka s mandarinkami postup přípravy receptu:

1

Kompotové mandarinky slijeme a necháme okapat. Formu na bábovku dobře vymažeme tukem a dno poklademe okapanými mandarinkami.

2

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Po částech vmícháme rozmíchaná vejce, prosátou mouku s kypřícím práškem, Solamylem a umletými mandlemi a nakonec přilijeme mléko. Těsto dobře promícháme a vlijeme do formy na mandarinky. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170°C zhruba 50 minut. Aby bábovka netmavla, můžeme ji po půl hodině pečení přikrýt pečícím papírem.

3

Upečenou bábovku necháme zchladnout, vyklopíme ji na rovný talíř a vršek bábovky pokapeme pomerančovým likérem.

4

Pomerančovou marmeládu zahřejeme a potřeme jí povrch bábovky. Aby povrch bábovky zhnědl, vložíme ji na plechu vyloženém pečícím papírem na deset minut do vyhřáté trouby.

5

Bábovku před podáváním nakrájíme a porce zdobíme smetanou ušlehanou dotuha.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept