Recept

Smažený cejn se zeleninovou oblohou

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 92 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 52 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 40617

Ingredience

1 ks Cejn velký
150 g Hovězí libové
20 g Hovězí maso zadní
0,1 g Pepř bílý
10 g Sýr sójový - Tofu
0,8 g Sůl
1,2 l Voda pitná
1.omáčka
60 g Hovězí maso zadní
1 ml Olej sezamový
1,3 ml Omáčka sojová světlá
2.Omáčka
1,3 ml Omáčka sojová světlá
0,1 g Pepř černý mletý
2,3 g Pórek
2,8 g Česnek
3.omáčka
20 g Chilli paprička
8 g Ginkgo
800 ml Hovězí vývar základní
21 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Nudle domácí
26 ml Olej rostlinný
2 ml Olej sezamový
1,3 ml Omáčka sojová světlá
3,2 ml Omáčka sójová
10 g Ořechy vlašské
3,5 g Oříšky piniové
0,1 g Pepř černý mletý
15 g Potočnice
2,3 g Pórek
10 g Shiitake houby
4 g Sůl
1 g Ucho Jidášovo
3 ks Vejce slepičí
20 g Zlateň věncová
2 g Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 212kJ
3% Sacharidy 11 g
22% Tuky 17 g
58% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g

Smažený cejn se zeleninovou oblohou postup přípravy receptu:

1

Rybám odkrojíme hlavu, očistíme je a rybí maso nakrájíme na plátky 4 x 5cm. Tyto plátky prosolíme a popepříme bílým pepřem a necháme uležet tak, že je proložíme bavlněnou utěrkou.

2

Hovězí maso určené pro vývar propláchneme pod tekoucí vodou, promneme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Mleté hovězí maso na knedlíčky očistíme utěrkou. Ze sýra Tofu vymačkáme mnutím v utěrce vodu, rozmačkáme jej a vmícháme do mletého masa. Směs masa a sýra dochutíme kořenící omáčkou 3 a ze směsi vytvoříme malé knedlíčky. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je vysušíme promnutím v utěrce. Potom z hub odkrojíme nožičky a nakrájíme je na široké plátky. Choroš hlízovitý osušíme v utěrce, nakrájíme na jemné proužky a ty promícháme s vaječnými bílky. Plátky hub Jidášovo ucho od sebe oddělíme. Zlateň věncovou a papričku očistíme a opláchneme a papričku nakrájíme na široké a dlouhé proužky. Z piniových oříšků odstraníme vršky a osušíme je promnutím v utěrce. Vlašské ořechy namočíme do teplé vody a oloupeme je. Ginko oloupeme a osmažíme za stálého míchání. Vejce rozklepneme na pánev tak, aby zůstal žloutek celý, necháme vcelku ztuhnout a nakrájíme na nudličky na ozdobu. Kousky choroše hlízovitého obalíme v těstíčku z mouky, vody a rozšlehaného vejce a osmažíme je.

3

Do hrnce s vodou dáme kousky hovězího masa a přivedeme k varu. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a vaříme dalších 30 minut.Když je maso mekké, vývar odstavíme z ohně a přecedíme přes utěrku. Knedlíčky z masa a sýra obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi. Plátky z cejna obalíme v těstíčku z mouky a rozšlehaných vajec. Vařené a nakrájené hovězí maso, okořeněné kousky hovězího masa a nudle vložíme do hrnce a vaříme na mírném ohni. Na povařené maso a nudle dáme kosti a hlavu z cejna. Okolo rybí hlavy upravíme osmažené plátky rybího masa, obložíme ztuhlým vejcem nakrájeným na nudličky a doplníme zeleninovou oblohou. Nakonec přidáme připravené ořechy a zlateň věncovou. Tento pokrm se konzumuje při vaření u stolu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept