Smažený cejn se zeleninovou oblohou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 92 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený cejn se zeleninovou oblohou
Celkový čas: | 92 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 52 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 40617 |
Ingredience
1 ks | Cejn velký |
150 g | Hovězí libové |
20 g | Hovězí maso zadní |
0,1 g | Pepř bílý |
0,8 g | Sůl |
10 g | Sýr sójový - Tofu |
1,2 l | Voda pitná |
1.omáčka | |
---|---|
60 g | Hovězí maso zadní |
1 ml | Olej sezamový |
1,3 ml | Omáčka sojová světlá |
2.Omáčka | |
2,8 g | Česnek |
1,3 ml | Omáčka sojová světlá |
0,1 g | Pepř černý mletý |
2,3 g | Pórek |
3.omáčka | |
2 g | Česnek |
20 g | Chilli paprička |
8 g | Ginkgo |
800 ml | Hovězí vývar základní |
21 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Nudle domácí |
26 ml | Olej rostlinný |
2 ml | Olej sezamový |
3,2 ml | Omáčka sójová |
1,3 ml | Omáčka sojová světlá |
10 g | Ořechy vlašské |
3,5 g | Oříšky piniové |
0,1 g | Pepř černý mletý |
2,3 g | Pórek |
15 g | Potočnice |
10 g | Shiitake houby |
4 g | Sůl |
1 g | Ucho Jidášovo |
3 ks | Vejce slepičí |
20 g | Zlateň věncová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 217,4mg |
Draslík | 389,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 391,1mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,5mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí libové, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Olej sezamový, Česnek, Česnek, Chilli paprička, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Olej sezamový, Ořechy vlašské, Oříšky piniové, Potočnice, Shiitake houby, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cejn velký, Hovězí maso zadní, Sýr sójový - Tofu, Hovězí maso zadní, Omáčka sojová světlá, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Pórek, Ginkgo, Mouka pšeničná hladká T 650, Nudle domácí, Omáčka sójová, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Pórek, Ucho Jidášovo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zlateň věncová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený cejn se zeleninovou oblohou postup přípravy receptu:
1 | Rybám odkrojíme hlavu, očistíme je a rybí maso nakrájíme na plátky 4 x 5cm. Tyto plátky prosolíme a popepříme bílým pepřem a necháme uležet tak, že je proložíme bavlněnou utěrkou. |
2 | Hovězí maso určené pro vývar propláchneme pod tekoucí vodou, promneme v utěrce a nakrájíme na nudličky. Mleté hovězí maso na knedlíčky očistíme utěrkou. Ze sýra Tofu vymačkáme mnutím v utěrce vodu, rozmačkáme jej a vmícháme do mletého masa. Směs masa a sýra dochutíme kořenící omáčkou 3 a ze směsi vytvoříme malé knedlíčky. Houby namočíme na hodinu do vody a potom je vysušíme promnutím v utěrce. Potom z hub odkrojíme nožičky a nakrájíme je na široké plátky. Choroš hlízovitý osušíme v utěrce, nakrájíme na jemné proužky a ty promícháme s vaječnými bílky. Plátky hub Jidášovo ucho od sebe oddělíme. Zlateň věncovou a papričku očistíme a opláchneme a papričku nakrájíme na široké a dlouhé proužky. Z piniových oříšků odstraníme vršky a osušíme je promnutím v utěrce. Vlašské ořechy namočíme do teplé vody a oloupeme je. Ginko oloupeme a osmažíme za stálého míchání. Vejce rozklepneme na pánev tak, aby zůstal žloutek celý, necháme vcelku ztuhnout a nakrájíme na nudličky na ozdobu. Kousky choroše hlízovitého obalíme v těstíčku z mouky, vody a rozšlehaného vejce a osmažíme je. |
3 | Do hrnce s vodou dáme kousky hovězího masa a přivedeme k varu. Když se voda s masem vaří, oheň zmírníme a vaříme dalších 30 minut.Když je maso mekké, vývar odstavíme z ohně a přecedíme přes utěrku. Knedlíčky z masa a sýra obalíme v mouce a rozšlehaných vejcích a usmažíme na pánvi. Plátky z cejna obalíme v těstíčku z mouky a rozšlehaných vajec. Vařené a nakrájené hovězí maso, okořeněné kousky hovězího masa a nudle vložíme do hrnce a vaříme na mírném ohni. Na povařené maso a nudle dáme kosti a hlavu z cejna. Okolo rybí hlavy upravíme osmažené plátky rybího masa, obložíme ztuhlým vejcem nakrájeným na nudličky a doplníme zeleninovou oblohou. Nakonec přidáme připravené ořechy a zlateň věncovou. Tento pokrm se konzumuje při vaření u stolu. |