Tatarák z hovězího s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarák z hovězího s kapary
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 40620 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
12 plátek | Chléb toastový pšeničný světlý |
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
500 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Kapary |
3 polévková lžíce | Kečup |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
2 ks | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 422,7mg |
Draslík | 551,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 757,8mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí svíčková, Ocet vinný, Okurky nakládané, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb toastový pšeničný světlý, Hořčice Dijonská, Kapary, Kečup, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarák z hovězího s kapary postup přípravy receptu:
1 | Pravou hovězí svíčkovou jemně umeleme, nasekáme nebo naškrábeme a dáme odpočinout do chladničky alespoň na čtvrt hodiny. |
2 | V mezičase rozšleháme v míse olivový olej, hořčici, kečup, worcester, vinný ocet a olivový olej. Tuto směs smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno, kapary a okurkami a potom přidáme vychlazené maso. Podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Upravíme jako bochánky na čtyři talířky a navrchu je ozdobíme vaječným žloutkem. K tomuto pokrmu je nejvhodnější opečený toustový chléb. |
Poznámka
Toustový chléb můžeme nahradit tradičními topinkami potřenými česnekem.