Jednoduchý recept

Tatarák z hovězího s kapary

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 40620

Ingredience

12 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
1 ks Cibule
500 g Hovězí svíčková
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 polévková lžíce Kapary
3 polévková lžíce Kečup
1 kávová lžička Ocet vinný
2 ks Okurky nakládané
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl mořská
4 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 529kJ
3% Sacharidy 12 g
12% Tuky 9 g
123% Sodík 2 g
62% Bílkoviny 35 g

Tatarák z hovězího s kapary postup přípravy receptu:

1

Pravou hovězí svíčkovou jemně umeleme, nasekáme nebo naškrábeme a dáme odpočinout do chladničky alespoň na čtvrt hodiny.

2

V mezičase rozšleháme v míse olivový olej, hořčici, kečup, worcester, vinný ocet a olivový olej. Tuto směs smícháme s cibulí nakrájenou nadrobno, kapary a okurkami a potom přidáme vychlazené maso. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Upravíme jako bochánky na čtyři talířky a navrchu je ozdobíme vaječným žloutkem. K tomuto pokrmu je nejvhodnější opečený toustový chléb.

Poznámka

Toustový chléb můžeme nahradit tradičními topinkami potřenými česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept