Recept

Tagliatelle s citronovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40621
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Citrony
250 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
6 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
6 ks Šalvěj čerstvá
125 ml Smetana ke šlehání 30%
1 špetka Sůl
400 g Tagliatelle
2 ks Vaječný žloutek slepičí
4 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 784kJ
23% Sacharidy 85 g
25% Tuky 19 g
20% Sodík 398 mg
34% Bílkoviny 19 g

Tagliatelle s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme citron. Důkladně jej omyjeme a pomocí škrabky oškrábeme kůru, kterou poté nakrájíme na nudličky. Z oloupaného citronu vymačkáme šťávu.

2

Opláchneme lístky šalvěje a osušíme je. Takto připravenou šalvěj nakrájíme na nudličky. Na pánvi rozpálíme olej a lístky nasekané šalvěje fritujeme 2 - 3 minuty. Poté lístky děrovanou naběračkou z oleje vyjmeme. Na stejném oleji osmahneme mouku, do které přimícháme 4 lžíce citronové šťávy a polovinu citronové kůry. Vše podlijeme mlékem a zeleninovým vývarem. Téměř hotovou omáčku povaříme 10 minut za stálého míchání na mírném ohni.

3

Nudle uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu.

4

Mezitím, co se nudle vaří, rozšleháme smetanu se žloutky a přidáme do stále horké omáčky. Poté omáčku stáhneme z plotny a dochutíme solí a pepřem.

5

Uvařené nudle scedíme a necháme okapat. Naporcujeme je na talíře a přelijeme omáčkou. Teplé podáváme.

Poznámka

Na ozdobení použíjeme plátek citronu a lístky šalvěje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept