Jednoduchý recept

Tatarský biftek z telecího masa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 40624

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 kávová lžička Hořčice Dijonská
3 kávová lžička Koňak Armaňak
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
6 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl mořská
400 g Telecí ořech
12 krajíc Chléb pšeničný (bílý)

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 830kJ
26% Sacharidy 93 g
14% Tuky 11 g
67% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Tatarský biftek z telecího masa postup přípravy receptu:

1

Telecí ořech uložíme na jednu hodinu do mrazničky, abychom ho pak mohli nakrájet na drobounké kousky. Maso můžeme také nahrubo umlít. V míse prošleháme hořčici, Tučnou smetanu, dijonskou hořčici, cayenský pepř, mletý černý pepř, koňak, citronovou šťávu, mořskou sůl a olej rozšleháme v míse. Nakonec přidáme petrželku a směs důkladně promícháme s připraveným masem. Mícháme tak dlouho, až se pokrm poněkud našlehá. Tatarák rozdělíme do 4 misek, ozdobíme pažitkou a podáváme s opečeným bílým chlebem.

Poznámka

Spolu s bylinkami můžeme přidát do masové směsi 2 lžíce čerstvě strouhaného parmazánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept