Tatarský biftek z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tatarský biftek z telecího masa
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 40624 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
3 kávová lžička | Koňak Armaňak |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
6 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl mořská |
400 g | Telecí ořech |
12 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 81,6mg |
Draslík | 619,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Pažitka, Pepř cayenský, Chléb pšeničný (bílý) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Koňak Armaňak, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská, Telecí ořech mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Tatarský biftek z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Telecí ořech uložíme na jednu hodinu do mrazničky, abychom ho pak mohli nakrájet na drobounké kousky. Maso můžeme také nahrubo umlít. V míse prošleháme hořčici, Tučnou smetanu, dijonskou hořčici, cayenský pepř, mletý černý pepř, koňak, citronovou šťávu, mořskou sůl a olej rozšleháme v míse. Nakonec přidáme petrželku a směs důkladně promícháme s připraveným masem. Mícháme tak dlouho, až se pokrm poněkud našlehá. Tatarák rozdělíme do 4 misek, ozdobíme pažitkou a podáváme s opečeným bílým chlebem. |
Poznámka
Spolu s bylinkami můžeme přidát do masové směsi 2 lžíce čerstvě strouhaného parmazánu.