Recept

Mexická polévka z rajčat a dýně

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40626
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
250 g Dýně sterilovaná
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Petržel - nať
3 ks Rajčata
1 špetka Sůl
500 ml Vývar slepičí
80 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 165 kcal
Kilojoule 688kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 12 g
32% Sodík 642 mg
5% Bílkoviny 3 g

Mexická polévka z rajčat a dýně postup přípravy receptu:

1

Sušené chilli papričky dáme do misky a zalijeme vodou tak, aby byly zcela ponořené. Namáčíme je 1 hodinu, poté je dáme okapat a rozřízneme. Papričky očistíme od jader a velmi nadrobno je nasekáme.

2

Připravíme cibuli a nakrájíme jí nadrobno. Česnek zbavíme slupky a na prkénku nasekáme najemno.

3

Do hrnce vložíme máslo a lehce rozehřejeme. Pak přidáme pokrájený česnek s cibulí, nasekané chilli papričky a lehce osmažíme.

4

Dobře promícháme a vše zalijeme slepičím vývarem, zředěným 200 ml vody. Vše provaříme přibližně 15 minut.

5

Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a nařízneme ostrým nožem na kříž. Ihned je spaříme pod vroucí vodou a následně opět zchladíme. Oloupeme slupky a dužinu nakrájíme na kostičky.

6

Připravíme dýni. Ze sklenice slijeme nálev a dýni necháme na cedníku okapat. Přidáme ji spolu s pokrájenými rajčaty do hrnce přibližně 5 minut před koncem vaření.

7

Polévku osolíme a opepříme dle chuti. Nakonec přidáme zakysanou smetanu a lehce jí do polévky vmícháme.

8

Polévku podáváme teplou, dozdobenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept