Osvěžující polévka z avokáda a limetek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující polévka z avokáda a limetek
Osvěžující polévka z avokáda a limetek
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | rakanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40629 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
3 ks | Avokádo |
1 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
375 ml | Vývar zeleninový |
80 g | Zakysaná smetana |
10 ml | Sherry brandy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 958,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Cibule, Feferony, Limetka, Limetková šťáva, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující polévka z avokáda a limetek postup přípravy receptu:
1 | Zralá avokáda rozpůlíme a zbavíme slupky. Vydloubneme pecku a dužinu nakrájíme na kostičky. Pokrájená avokáda rozmixujeme na pyré. |
2 | Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno. |
3 | Připravíme zeleninový vývar a vmícháme do něj 3 lžíce sherry a také šťávu z limetek. Vývar dochutíme solí a pepřem. |
4 | Červenou feferonku omyjeme pod tekoucí vodou, rozřízneme ji ostrým nožem a vyjmeme semena. Dužinu pak nakrájíme na tenké nudličky. Spolu s nasekanou cibulí zamícháme do polévky. |
5 | Nakonec do polévky přidáme smetanu a zlehka zamícháme. |
6 | Hotovou polévku dáme chladit přibližně na 2 hodiny do lednice. Studenou polévku nalijeme do talířů a dozdobíme petrželkou a limetkovou kůrou, kterou připravíme tak, že zlehka z limetky skrojíme velmi tenké proužky kůry, nejlépe škrabkou nebo ostrým nožem. |