Nákyp se sněhem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp se sněhem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40642 |
Kategorie: | Nákypy |
Ingredience
60 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Džem jahodový |
30 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko polotučné |
15 g | Pomeranče |
90 g | Strouhanka |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Sníh | |
---|---|
170 g | Cukr krupice |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 262,8mg |
Draslík | 85,6mg |
Vláknina | 840,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Pomeranče, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem jahodový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp se sněhem postup přípravy receptu:
1 | V hrnci ohřejeme mléko až k varu. Vložíme máslo, cukr, strouhanou pomerančovou kůru a mírně zahřejeme, až se máslo a cukr rozpustí. |
2 | Vymažeme zapékací mísu. Za stálého míchání přidáváme ke žloutkům mléčnou směs. |
3 | Přidáme strouhanku a nalijeme do zapékací mísy. Necháme stát 15 minut. |
4 | Nákyp pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Vyjmeme z trouby a necháme chvíli stát. |
5 | Ohřejeme džem a potřeme jím povrch upečeného nákypu. |
6 | Sníh: ušleháme tuhý sníh a zašleháme do něj při nejvyšší rychlosti šlehače cukr. Sníh natřeme na nákyp až k okrajům a vytáhneme na něm ozdobné špičky. |
7 | Nákyp vložíme do trouby a zapékáme ještě 10-15 minut, až sníh na povrchu zezlátne. Ihned podáváme. |