Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40645
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

12 krajíc Chléb toastový
20 g Citronová kůra
125 g Cukr krupice
125 g Máslo čerstvé
180 g Meruňky sušené
600 ml Mléko polotučné
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 921kJ
28% Sacharidy 101 g
34% Tuky 26 g
32% Sodík 641 mg
35% Bílkoviny 20 g

Máslová žemlovka postup přípravy receptu:

1

Krajíce toastového chleba silně potřeme máslem. Překrojíme je na dva trojúhelníky. Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní 12 trojúhelníků potřenou stranou dolů.

2

Přidáme polovinou sušené meruňky, citronovou kůru a cukr. Položíme zbývající chleba potřenou stranou nahoru. Posypeme nasekanými sušenými meruňkami, citronovou kůrou a cukrem.

3

Mléko prošleháme s vejci a nalijeme na chléb. Necháme stát 1 hodinu, aby chléb část tekutiny vsákl.

4

Pečeme 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, až mléčná vrstva ztuhne. Ihned podáváme.

Poznámka

Žemlovku můžeme podávat s kompotem, s čokoládovou omáčkou nebo se šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept