Recept

Arabský rýžový nákyp

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40646

Ingredience

5 g Citronová kůra
30 g Cukr krupice
2 g Kardamom
600 ml Mléko polotučné
3 g Muškátový oříšek
15 g Máslo čerstvé
200 g Rýže Arborio
3 g Skořice mletá
3 špetka Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 316kJ
15% Sacharidy 55 g
8% Tuky 6 g
9% Sodík 185 mg
15% Bílkoviny 9 g

Arabský rýžový nákyp postup přípravy receptu:

1

Rýži ve vodě dobře propláchneme a vodu vytřepeme. Vsypeme ji do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem se skořicí, solí a muškátovým oříškem.

2

Necháme stát přibližně 30 minut, než trochu nabobtná.

3

K rýži přidáme cukr, citronovou kůru, kardamom a zamícháme. Povrch

4

posázíme vločkami másla. Pečeme 2 - 2 1/2 hodiny v troubě předehřáté na 150 °C do zlatova. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept