Zapečené ančovičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené ančovičky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40647 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
600 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
120 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Sardelové řezy |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 53,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sardelové řezy, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené ančovičky postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka a na rozpáleném oleji necháme zpěnit. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. |
2 | Polovinu jich nasypeme na cibuli a poklademe ančovičkami. V jogurtu rozšleháme všechno koření, ochutíme mírně solí a zalejeme směsí ančovičky. Navrch rozložíme zbylé brambory, osolíme, posypeme strouhankou, pokapeme olejem z konzervy. Ve vyhřáté troubě necháme zapéct do křupava. |
Poznámka
Servírujeme teplé.