Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40648
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 ks Banány
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
10 g Kari koření
1 kg Krevety tygří - loupané
0,5 dl Likér mandlový - Amaretto
30 g Máslo čerstvé
2 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Smetana 12% (konzumní)
2 dl Víno burgundské
3 dl Vývar zeleninový
Těstíčko
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 425 kcal
Kilojoule 1 780kJ
10% Sacharidy 36 g
24% Tuky 18 g
26% Sodík 517 mg
79% Bílkoviny 44 g

Krevety v kari omáčce postup přípravy receptu:

1

Krevety rozmrazíme, vyčistíme, umyjeme a obalíme v těstíčku.

2

Těstíčko: do misky vlijeme pivo, rozklepneme celé vejce, promícháme, přidáme mouku, sůl, pepř, dobře rozkvedláme.

3

Omáčka: na pánvi zahřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme na kolečka rozkrájený banán, chvilku osmažíme, zalijeme vínem, povaříme, vsypeme nasekanou chilli papričku, kari koření, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vlijeme smetanu, stáhneme ze sporáku, ještě horkou omáčku rozmixujeme, vlijeme malou sklenku likéru, podle chuti můžeme dosolit a dopepřit, promícháme.

4

Na pánvi rozpálíme olej, na něm smažíme do zlatova ze všech stran připravené, v těstíčku obalené krevety.

5

Osmažené krevety porcujeme na mělké talíře, přidáme kari omáčku.

Poznámka

Krevety servírujeme jako teplé hlavní jídlo s teplou kari omáčkou, ozdobené plátkem citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept