Krevety v kari omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v kari omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 40648 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Banány |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
10 g | Kari koření |
1 kg | Krevety tygří - loupané |
0,5 dl | Likér mandlový - Amaretto |
30 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
2 dl | Víno burgundské |
3 dl | Vývar zeleninový |
Těstíčko | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 277,0mg |
Draslík | 391,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Chilli paprička, Cibule, Kari koření, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Likér mandlový - Amaretto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Víno burgundské, Vývar zeleninový, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety v kari omáčce postup přípravy receptu:
1 | Krevety rozmrazíme, vyčistíme, umyjeme a obalíme v těstíčku. |
2 | Těstíčko: do misky vlijeme pivo, rozklepneme celé vejce, promícháme, přidáme mouku, sůl, pepř, dobře rozkvedláme. |
3 | Omáčka: na pánvi zahřejeme máslo, přidáme drobně nakrájenou cibuli, osmažíme, vložíme na kolečka rozkrájený banán, chvilku osmažíme, zalijeme vínem, povaříme, vsypeme nasekanou chilli papričku, kari koření, zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, vlijeme smetanu, stáhneme ze sporáku, ještě horkou omáčku rozmixujeme, vlijeme malou sklenku likéru, podle chuti můžeme dosolit a dopepřit, promícháme. |
4 | Na pánvi rozpálíme olej, na něm smažíme do zlatova ze všech stran připravené, v těstíčku obalené krevety. |
5 | Osmažené krevety porcujeme na mělké talíře, přidáme kari omáčku. |
Poznámka
Krevety servírujeme jako teplé hlavní jídlo s teplou kari omáčkou, ozdobené plátkem citrónu.