Recept

Zeleninová mísa s masem a sýrem Tofu

  • Korea
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 211 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 91 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 40649

Ingredience

300 g Hovězí maso přední
150 g Hovězí maso zadní
26 ml Olej stolní
20 g Pórek
250 g Sýr sójový - Tofu
1 g Sůl
1,2 l Voda pitná
10 g Česnek
12 g Škrob jemný kukuřičný gustin
Omáčka
60 g Celer - nať
4 g Cukr krupice
100 g Fazole mungo
30 g Mrkev kořen
4 ml Olej sezamový
3 ml Omáčka sojová světlá
13 ml Omáčka sójová
0,3 g Pepř černý mletý
4,5 g Pórek
1 g Sezam - semena
10 g Shiitake houby
6 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 ml Voda pitná
2,8 g Česnek
30 g Řeřicha
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 369 kcal
Kilojoule 1 543kJ
2% Sacharidy 9 g
50% Tuky 38 g
43% Sodík 856 mg
65% Bílkoviny 37 g

Zeleninová mísa s masem a sýrem Tofu postup přípravy receptu:

1

Houby Shiitake namočíme na hodinu do vody, potom je osušíme v utěrce a nakrájíme na plátky o rozměrech 1,5 x 5cm. Sýr Tofu nakrájíme na obdélníčky 2 x 4 cm a prosolíme je. Hovězí maso, určené k vývaru, opláchneme pod tekoucí vodou a nechme vařit v hrnci s vodou. Když se voda začne vařit, ponecháme maso na mírnějším ohni 30 minut, poté přidáme do vývaru koření - nasekaný pórek a česnek. Vaříme dalších 25 minut. Hovězí maso zadní propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme ho na 6 cm dlouhé nudličky a okořeníme kořenicí omáčkou. Mrkev a bambusové výhoky očistíme, nakrájíme na stejně dlouhé nudličky. Z klíčků fazolí Mungo odřežeme vršky a "ocásky". Řeřichu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou. Na pánvi v oleji necháme ztuhnout celá vejce, nakrájíme jako ozdobu na nudličky. Prosolené kousky sýra obalíme ve škrobu, následně je usmažíme. V hrnci nad vroucí vodou spaříme žampióny v osolené vodě, potom je nakrájíme na nudličky. Řeřichu spaříme v osolené vroucí vodě, poté ji propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky. Kousky hovězího masa svážeme do malých balíčků společně s usmaženými kousky sýra Tofu tak, aby kousky maso bylo uprostřed balíčku, svážeme je stonky řeřichy. Maso urovnáme na dno hrnce, sýrové kousky a ostatní zeleninu upravíme tak, aby vše barevně ladilo. Na maso, sýr a zeleninu nalijeme vývar, pokrm přivedeme k varu, po dosažení varu vaříme dále na mírném ohni přibližně 15 minut. Poté pokrm dochutíme solí a sójovou omáčkou. Toto jídlo se vaří a konzumuje přímo u stolu. Podle korejské tradice se jí ze společné mísy.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept