Zeleninová mísa s masem a sýrem Tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 211 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová mísa s masem a sýrem Tofu
Celkový čas: | 211 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 91 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 40649 |
Ingredience
10 g | Česnek |
300 g | Hovězí maso přední |
150 g | Hovězí maso zadní |
26 ml | Olej stolní |
20 g | Pórek |
12 g | Škrob jemný kukuřičný gustin |
1 g | Sůl |
250 g | Sýr sójový - Tofu |
1,2 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
60 g | Celer - nať |
2,8 g | Česnek |
4 g | Cukr krupice |
100 g | Fazole mungo |
30 g | Mrkev kořen |
4 ml | Olej sezamový |
13 ml | Omáčka sójová |
3 ml | Omáčka sojová světlá |
0,3 g | Pepř černý mletý |
4,5 g | Pórek |
30 g | Řeřicha |
1 g | Sezam - semena |
10 g | Shiitake houby |
6 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 ml | Voda pitná |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 194,6mg |
Draslík | 392,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí maso přední, Olej stolní, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cukr krupice, Olej sezamový, Řeřicha, Sezam - semena, Shiitake houby, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pórek, Škrob jemný kukuřičný gustin, Sýr sójový - Tofu, Celer - nať, Fazole mungo, Mrkev kořen, Omáčka sójová, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová mísa s masem a sýrem Tofu postup přípravy receptu:
1 | Houby Shiitake namočíme na hodinu do vody, potom je osušíme v utěrce a nakrájíme na plátky o rozměrech 1,5 x 5cm. Sýr Tofu nakrájíme na obdélníčky 2 x 4 cm a prosolíme je. Hovězí maso, určené k vývaru, opláchneme pod tekoucí vodou a nechme vařit v hrnci s vodou. Když se voda začne vařit, ponecháme maso na mírnějším ohni 30 minut, poté přidáme do vývaru koření - nasekaný pórek a česnek. Vaříme dalších 25 minut. Hovězí maso zadní propláchneme pod tekoucí vodou, nakrájíme ho na 6 cm dlouhé nudličky a okořeníme kořenicí omáčkou. Mrkev a bambusové výhoky očistíme, nakrájíme na stejně dlouhé nudličky. Z klíčků fazolí Mungo odřežeme vršky a "ocásky". Řeřichu očistíme, propláchneme pod tekoucí vodou. Na pánvi v oleji necháme ztuhnout celá vejce, nakrájíme jako ozdobu na nudličky. Prosolené kousky sýra obalíme ve škrobu, následně je usmažíme. V hrnci nad vroucí vodou spaříme žampióny v osolené vodě, potom je nakrájíme na nudličky. Řeřichu spaříme v osolené vroucí vodě, poté ji propláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na tenké nudličky. Kousky hovězího masa svážeme do malých balíčků společně s usmaženými kousky sýra Tofu tak, aby kousky maso bylo uprostřed balíčku, svážeme je stonky řeřichy. Maso urovnáme na dno hrnce, sýrové kousky a ostatní zeleninu upravíme tak, aby vše barevně ladilo. Na maso, sýr a zeleninu nalijeme vývar, pokrm přivedeme k varu, po dosažení varu vaříme dále na mírném ohni přibližně 15 minut. Poté pokrm dochutíme solí a sójovou omáčkou. Toto jídlo se vaří a konzumuje přímo u stolu. Podle korejské tradice se jí ze společné mísy. |
Poznámka
Servírujeme teplé.