Recept

Smažené jikry z kapra na fazolích

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40651
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
2 ks Citrony
2 kávová lžička Cukr moučkový
300 g Fazole
300 g Kapří jikry
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
17% Sacharidy 62 g
24% Tuky 18 g
7% Sodík 133 mg
62% Bílkoviny 35 g

Smažené jikry z kapra na fazolích postup přípravy receptu:

1

Cibuli pokrájíme na kolečka, na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Česnek rozetřeme s chilli kořením, přidáme k cibuli a 2 min restujeme. Přisypeme kmín, nasekanou petrželku, sůl, přilijeme rozvařený kokos, přivedeme k varu a přidáme předmáčené fazole.

2

Vaříme do měkka, poté vmícháme cukr, rozpuštěný v citronové šťávě. Na zbylém oleji osmažíme jikry a přidáme k fazolím. Šťávu necháme zredukovat a podáváme.

Poznámka

Podáváme teplé. Fazole namočíme předem. Podáváme například s plackami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept