Smažené jikry z kapra na fazolích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené jikry z kapra na fazolích
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40651 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
2 ks | Citrony |
2 kávová lžička | Cukr moučkový |
300 g | Fazole |
300 g | Kapří jikry |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Kokos - mletý (Kopra) |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 280,5mg |
Draslík | 337,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,4mg |
Vitamín E | 5,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citrony, Cukr moučkový, Kapří jikry, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Kokos - mletý (Kopra), Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené jikry z kapra na fazolích postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na kolečka, na rozpáleném oleji necháme zesklovatět. Česnek rozetřeme s chilli kořením, přidáme k cibuli a 2 min restujeme. Přisypeme kmín, nasekanou petrželku, sůl, přilijeme rozvařený kokos, přivedeme k varu a přidáme předmáčené fazole. |
2 | Vaříme do měkka, poté vmícháme cukr, rozpuštěný v citronové šťávě. Na zbylém oleji osmažíme jikry a přidáme k fazolím. Šťávu necháme zredukovat a podáváme. |
Poznámka
Podáváme teplé. Fazole namočíme předem. Podáváme například s plackami.