Sváteční pudink - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 560 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sváteční pudink
Sváteční pudink
Celkový čas: | 560 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 540 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40653 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
125 g | Brusinky sušené |
10 g | Citronová kůra |
90 g | Cukr krupice |
125 g | Hrozinky |
60 g | Kandovaná pomerančová kůra |
30 g | Mandle |
10 g | Máslo čerstvé |
90 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g | Mrkev kořen |
3 g | Muškátový oříšek |
250 g | Rozinky bílé |
75 ml | Rum |
40 ml | Šťáva citrónová |
125 g | Strouhanka |
125 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 62,1mg |
Draslík | 150,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Mandle, Muškátový oříšek, Rum, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Rozinky bílé, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sváteční pudink postup přípravy receptu:
1 | Smícháme mouku, tuk, mandle, mrkev, rozinky, sušené brusinky, sultánky, strouhanku, muškátový oříšek, kandovanou kůru, cukr |
2 | a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme citronovou šťávu, vejce a dobře promícháme. |
3 | Pudinkovou formu vymažeme máslem. Dáme do ní směs a uhladíme povrch. |
4 | Zavřeme víkem nebo zakryjeme pomazaným papírem na pečení, pak alobalem. |
5 | Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, která dosahuje nejvýše do půlky formy. Zakryjeme a vaříme 6 hodin. Podle potřeby doplňujeme vodu. |
6 | Formu vyjmeme z pařáku nebo z hrnce a necháme vychladnout. Sejmeme víko nebo kryt z papíru a alobalu. Do pudinku uděláme špejlí několik dírek a nalijeme do nich rum. |
7 | Před podáváním pudink znovu rozehřejeme a vaříme ho další 2-3 hodiny. Ihned podáváme. |