Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 560 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 540 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 40653
Kategorie: Pudinky

Ingredience

125 g Brusinky sušené
10 g Citronová kůra
90 g Cukr krupice
125 g Hrozinky
60 g Kandovaná pomerančová kůra
30 g Mandle
10 g Máslo čerstvé
90 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Mrkev kořen
3 g Muškátový oříšek
250 g Rozinky bílé
75 ml Rum
40 ml Šťáva citrónová
125 g Strouhanka
125 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 447 kcal
Kilojoule 1 869kJ
18% Sacharidy 66 g
61% Tuky 46 g
6% Sodík 128 mg
10% Bílkoviny 5 g

Sváteční pudink postup přípravy receptu:

1

Smícháme mouku, tuk, mandle, mrkev, rozinky, sušené brusinky, sultánky, strouhanku, muškátový oříšek, kandovanou kůru, cukr

2

a nastrouhanou citronovou kůru. Přidáme citronovou šťávu, vejce a dobře promícháme.

3

Pudinkovou formu vymažeme máslem. Dáme do ní směs a uhladíme povrch.

4

Zavřeme víkem nebo zakryjeme pomazaným papírem na pečení, pak alobalem.

5

Formu vložíme na pařák nebo do hrnce s vroucí vodou, která dosahuje nejvýše do půlky formy. Zakryjeme a vaříme 6 hodin. Podle potřeby doplňujeme vodu.

6

Formu vyjmeme z pařáku nebo z hrnce a necháme vychladnout. Sejmeme víko nebo kryt z papíru a alobalu. Do pudinku uděláme špejlí několik dírek a nalijeme do nich rum.

7

Před podáváním pudink znovu rozehřejeme a vaříme ho další 2-3 hodiny. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept