Recept

Polévka s nudlemi a tofu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 40655
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

8 ks Cibulka jarní
1 špetka Cukr krupice
80 g Krevety tygří - loupané
2 ks Mrkev kořen
80 g Nudle Soba
6 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Sýr sójový - Tofu
4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 801kJ
5% Sacharidy 18 g
240% Tuky 180 g
44% Sodík 874 mg
26% Bílkoviny 15 g

Polévka s nudlemi a tofu postup přípravy receptu:

1

Do středně velkého hrnce nalijeme studenou vodu, osolíme a jakmile začne na plotně vřít, vsypeme do ní nudle Soba. Vaříme přibližně osm minut, takzvaně "na skus". Potom z nudlí scedíme horkou vodu a opláchneme je proudem studené vody.

2

Tofu pokrájíme na kostky přibližně 1 x 1 cm, nakapeme na něj sójovou omáčku a rýžové víno. Omyjeme a oloupeme jarní cibulky, nakrájíme na tenká kolečka. Omytou mrkev oškrábeme, škrabkou v ní podélně vytvoříme čtyři žlábky. Rozkrájíme ji na kolečka o síle přibližně 2 milimetry. Kolečka mrkve potom budou na talíři vypadat jako květy, proto tvoříme ony žlábky.

3

Nachystáme wok, do kterého vlijeme drůbeží vývar, v okamžiku, kdy začne vřít, do něj vsypeme nakrájenou mrkev, cibuli a tofu. Přidáme ještě oloupané krevety, trochu ztlumíme plamen a polévku vaříme další čtyři minuty. Nakonec dochutíme špetkou cukru a pepře. Horkou naléváme do talířů.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept