Polévka s nudlemi a tofu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s nudlemi a tofu
Polévka s nudlemi a tofu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 40655 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
8 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Cukr krupice |
80 g | Krevety tygří - loupané |
2 ks | Mrkev kořen |
80 g | Nudle Soba |
6 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
4 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 124,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Cukr krupice, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mrkev kořen, Nudle Soba, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Sýr sójový - Tofu, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s nudlemi a tofu postup přípravy receptu:
1 | Do středně velkého hrnce nalijeme studenou vodu, osolíme a jakmile začne na plotně vřít, vsypeme do ní nudle Soba. Vaříme přibližně osm minut, takzvaně "na skus". Potom z nudlí scedíme horkou vodu a opláchneme je proudem studené vody. |
2 | Tofu pokrájíme na kostky přibližně 1 x 1 cm, nakapeme na něj sójovou omáčku a rýžové víno. Omyjeme a oloupeme jarní cibulky, nakrájíme na tenká kolečka. Omytou mrkev oškrábeme, škrabkou v ní podélně vytvoříme čtyři žlábky. Rozkrájíme ji na kolečka o síle přibližně 2 milimetry. Kolečka mrkve potom budou na talíři vypadat jako květy, proto tvoříme ony žlábky. |
3 | Nachystáme wok, do kterého vlijeme drůbeží vývar, v okamžiku, kdy začne vřít, do něj vsypeme nakrájenou mrkev, cibuli a tofu. Přidáme ještě oloupané krevety, trochu ztlumíme plamen a polévku vaříme další čtyři minuty. Nakonec dochutíme špetkou cukru a pepře. Horkou naléváme do talířů. |
Poznámka
Servírujeme teplé.