Recept

Velikonoční závin s kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 40659
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

80 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná
Na nádivku
200 g Kuřecí maso vařené
30 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
120 g Sýr Eidam cihla 30%
1 ks Vejce slepičí
250 ml Vývar drůbeží
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 516 kcal
Kilojoule 2 161kJ
7% Sacharidy 26 g
31% Tuky 23 g
28% Sodík 568 mg
63% Bílkoviny 36 g

Velikonoční závin s kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Vařené kuřecí maso umeleme, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Na pánvi připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji zašleháním vývaru a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté odstavíme, vmícháme mleté maso, vejce, strouhaný muškátový oříšek, petrželovou nať, sůl, zázvor a na závěr vsypeme strouhaný sýr.

3

K bílkům přilijeme vodu a vyšleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až těsto zezlátne.

4

Hotové, ještě teplé těsto potřeme masovou nádivkou a zavineme. V chladničce pod fólií necháme vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept