Velikonoční závin s kuřecím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční závin s kuřecím masem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 40659 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
80 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Na nádivku | |
---|---|
200 g | Kuřecí maso vařené |
30 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
120 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Vývar drůbeží |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 348,0mg |
Draslík | 106,8mg |
Vláknina | 146,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 30%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční závin s kuřecím masem postup přípravy receptu:
1 | Vařené kuřecí maso umeleme, sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme. |
2 | Na pánvi připravíme světlou jíšku z másla a mouky. Zředíme ji zašleháním vývaru a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté odstavíme, vmícháme mleté maso, vejce, strouhaný muškátový oříšek, petrželovou nať, sůl, zázvor a na závěr vsypeme strouhaný sýr. |
3 | K bílkům přilijeme vodu a vyšleháme pevný sníh. Do sněhu zlehka vmícháme rozšlehané žloutky a prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech, vyložený pečícím papírem a v troubě předehřáté na 175°C pečeme, až těsto zezlátne. |
4 | Hotové, ještě teplé těsto potřeme masovou nádivkou a zavineme. V chladničce pod fólií necháme vychladnout. Poté nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.