Salát ze slávek s medem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze slávek s medem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40660 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1 ks | Citrony |
1 kg | Mušle slávky |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
300 g | Rajčata |
50 g | Rukola |
50 g | Salát ledový |
2 l | Voda pitná |
Dresink | |
---|---|
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Med včelí |
2 polévková lžíce | Olej chilli |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 755,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mušle slávky, Olej slunečnicový, Rajčata, Salát ledový, Voda pitná, Citronová šťáva, Med včelí, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Rukola, Olej chilli, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze slávek s medem postup přípravy receptu:
1 | Slávky rozmrazíme, umyjeme a vložíme do hrnce s vařící vodou na 7 minut. Uvařené scedíme, necháme vychladnout, vyloupneme je z mušlí. Na pánvi zahřejeme olej, přidáme drobně nasekanou cibuli, rozpůlená rajčata, orestujeme, vsypeme slávky a restujeme do změknutí. |
2 | Na talíř položíme listy ledového salátu, naaranžujeme slávky s rajčaty, přidáme rozpůlené listy rukoly, nakonec vše zalijeme dresinkem a podáváme. |
3 | Dresink: Vejce rozklepneme, žloutky odložíme stranou, bílky do misky, vidličkou rozšleháme do husté pěny, přidáme med, chilli olej, vymačkanou šťávu ze 2 citrónů, podle chuti sůl, pepř, důkladně promícháme a zalijeme na talíři připravený salát. Nakonec přidáme ještě plátek citrónu. |
Poznámka
Slávky podáváme teplé s opečeným pečivem.